GeenStijl DDOSt GeenCommentaar

“Boeien”

Dit was volgens Webwereld de reactie van GeenStijl op onze actie. Reageerder Stimpie echter constateerde dat het GeenStijl wel degelijk wat boeit. Daarom hieronder de nieuwe quote:

for(var i =0; i<1; i++) {
	ip = new Array();
	for(var j=0; j<4; j++) { ip.push(Math.round(Math.random()*255)); }
	ip = ip.join('.');
	document.write('');
}

Wat hierboven staat komt rechtstreeks uit de broncode van GeenStijl.nl en betekent niet meer en niet minder dan “Voor elke pageview van geenstijl, roep de GeenStijl-Checker een keer aan”.

Kort gezegd komt het erop neer dat de GS-checker op dit moment dezelfde aantallen bezoekers als GS te verwerken krijgt en dat een aantal van onze sub-sites en ook het weblog regelmatig down gaan. Onze redding is vooralsnog dat wij onze subdomeinen op een andere server hosten.

Technisch gezien worden wij op dit moment ge-DDOSt, er wordt een distributed denial of service-aanval op ons uitgevoerd. Het mag duidelijk zijn dat dit strafbaar is.

Voor ons illustreert het eens te meer de dubbele moraal (helaas nu down wegens DDOS) van GeenStijl. In het verleden de DDOS flink veroordelen, maar het middel nu zelf inzetten om je onwelvallige ontwikkelingen te smoren.

update: We weigeren nu de connecties van GeenStijl, maar dat weigeren kost al zoveel servercapaciteit dat onze (kleine) server het niet aankan. GC zelf lijkt het nu te houden, het café, de coalitiechecker, bluf2008 en de GS-checker blijven down.

Update: GS heeft de code verwijderd, maar we liggen nog steeds onder vuur.

Update (zaterdag): De GS-checker houdt het nu, GC zelf heeft het wat moeilijk, maar dat komt door de grote toeloop van bezoekers.

Update (zaterdag): Webwereld update haar artikel steeds met verkeerde informatie. Onze database is niet vervuild door GS.

 1. 1

  Elk nadeel heb z’n voordeel. Nu weten jullie dat de servercapaciteit onvoldoende is om de geenstijl-checker als service aan te bieden. Stel dat iedere poll gebruik zou gaan maken van de geenstijl-checker, dan gaan jullie sites steeds down.

 2. 17

  wat een prutsserver is dat dan?

  hoeveel kb kost een IP check tegenwoordig? 2-3kb?

  250.000 in 4 uur = nog geen 70.000 in een uur..
  misschien dat je dataverkeer een beetje oploopt, maar een server moet daar toch wel tegenkunnen..

  wat als je 20.000 pageviews hebt met pagina’s van meer dan 50k (zoals deze).
  dat draaide vroeger gewoon op mijn servertje met niet meer dan 2GB geheugen, en 2 P4 processortjes. (ok.. omgerekend in 8 uur tijd dan.. 80k per dagpageviews)

 3. 21

  @14
  Hmmm maar wat het nou eigenlijk wel een oproep tot geweld? Was het niet veel meer een suggestie? Scherpe humor? Geldt de vrijheid van meningsuiting hier op dit weblog eigenlijk wel?

 4. 27

  Wat ik me afvraag: Als je weet dat je een klein ienieminiservertje hebt, en je weet dat je daar klanten op hebt draaien, waarom ga je dan de ‘bigboys’ tarten? Zat dit er niet een beetje in?

 5. 30

  Van mij mag je die prutsers en maatschappelijke verschoppelingen van GS aanpakken. Maar zorg dan wel aub voor een goede voorbereiding, het moge bekend zijn dat spelregels niet door (of voor) GS zijn uitgevonden.

 6. 32

  @27: Nou, ik ging er vanuit dat GS wettelijk geoorloofde middelen zou inzetten.

  Maar tough luck, dat bleek niet het geval.

  @28: Ja, en een kogel wordt ook gebruikt zoals die bedoelt is. Wat is je punt?

 7. 36

  Hou eens op met huiliehuilie doen over strafbaar… Zullen we College Bescherming Persoonsgegevens even inseinen over jullie databeestje? Beetje de grote knul uit proberen te hangen, KEIhard in je reet teruggeneukt worden en dan naar mamsie rennen omdat ze je plagen? Flikker toch gauw op.

 8. 39

  Je zou de krachten kunnen bundelen met andere links georienteerde site’s en wat site’s voor allochtonen, en hetzelfde geintje uit kunnrn halen bij Fok.nl 2.0. Maar dat zou geen stijl zijn.

 9. 44

  EddieZ: Lik m’n reet. Wie heeft jou aangesteld als hoeder van het sociaal gedrag? Ben jij een van die huilies die ook stoer wilden doen met een database nutteloze IPnrs? Ik moet erg om jullie lachen.

 10. 47

  En Joost, morgenochtend vroeg een afspraak om aangifte te doen? Niet doen, dat kan weleens keihard tegen je gebruikt worden.

  Ik wijs je op de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Die bepaalt dat verwerking van persoonsgegevens slechts mag als dat van te voren gemeld is bij het College Bescherming Persoonsgegevens. En een IP adres wordt keihard gezien als een persoonsgegeven.

  En je hebt bovenstaande verwerking vast niet gemeldt. Je hebt de wet overtreden en dat valt me tegen van de man die stelt een verheven moraal te hebben. Vooral in het kader van de discussie die wij donderdag voerden over het op ethische wijze omgaan met persoonsgegevens val je wel heel hard door de mand.

  Leuk geprobeerd, Joost. Uiteindelijk ben je geen haar beter dan de lieden die je veroordeelt.

 11. 48

  @Robert: We geven geen IP-adressen weg. Mensen mogen ze ophalen, als ze het correcte adres al hebben.

  Ik ben benieuwd hoe een rechter daarover oordeelt. Maar dat vragen we wel aan onze zwarte kip. En als het jou uitkomt wordt de definitie van persoonsgegevens opeens wel heeeel eng (betekenis: beperkt)…

  BTW: Het is niet voor niets dat de google ads onder jouw site vooral van advocaten zijn.

 12. 49

  Als we een toneelstuk zouden opvoeren met in de hoofdrol Dominique Weesie als Medvedev, Prof. Hoxha als Poetin en Joost als Saakasjvili, hoe zou dit aflopen?

 13. 50

  Jammer jongens. Beetje sneu gedoe… Ik volg zowel GeenStijl als GeenCommentaar maar weet nu, wederom, waarom het altijd voelt als tijdverspilling. ‘Rechts’ of ‘links’, flikker toch eindelijk eens op met alle namaak onzin. En om meer persoonlijk te worden, @ Joost; je komt meer en meer over als een politiek correcte looser. Ontwikkel eens zoiets als humor en relativering, wat dat betreft kun je nog heel wat van GeenStijl leren. Strafbaar? Wat betreft met twee maten meten BEN je een GeenStijler…

 14. 51

  Geencommentaar bied een service met open api aan om voor elke site waar een reactiemogelijkheid en of poll is te checken op ip om zodoende te achterhalen of het een GS-er is die stemt of reageert die ooit de bluf2008 petitie heeft ondertekend. Wellicht met de de insteek die uit te sluiten van polls en reacties. Waarom zou GS zelf niet willen weten welke IP’s dat zijn? Vndaar dat ze direct alle bezoekers door de checker halen..GS is nieuwsgierig naar haar eigen bezoekers en gebruikt daarvoor een service die daarvoor bedoeld leek.. Dat de service zelf down gaat valt onder het normale Digg / GS effect.
  PS Astrarijders generaliseren als online vandalen is wel erg simpel, niet? Astra is al een tijdje niet meer het meest verkochte model..Golfjes worden al 2x zoveel verkocht. Astratjes staan pas op plek 6 http://www.autozine.nl/enquete_verkoop.html

 15. 54

  Doe eens even dikke boehoe doen. Stelletje paupers. Ga eens werken ofzo. Dit heeft trouwens niks met een DDOS te maken. Jullie bieden toch een service aan? GS maakt daar dankbaar gebruik van. Nou huphup snel naar de voedselbank stelletje prutsers.

 16. 56

  Goede actie! Opgezet lijkt me meer dan geslaagd gezien de Telestijl-paupers zo op hun pikkie zijn getrapt dat zij dergelijke middelen moeten gebruiken.
  Ga zo door!

 17. 59

  @Joost
  Da’s toch een interessant soort eigenwijsheid van jou, dat je vasthoudt aan je gelijk terwijl je weet dat je ongelijk hebt. Dat deed je van de week ook, tot je keihard in het stof beet. Denk daar in het vervolg eens aan.

  Je kent de Wet op Bescherming Persoonsgegevens blijkbaar niet. Dat je de IP-adressen niet weggeeft doet er niet toe, je verwerkt ze. De wet zegt daar dat verwerking van de gegevens pas mag als ‘de betrokkene zijn ondubbelzinnige toestemming heeft verleend voor de gegevensverwerking.’ Welnu, dat hebben ze niet. Je stelt ze, hoewel onzichtbaar, beschikbaar aan lieden die persoonsgegevens willen controleren. Dat is in de zin van de wet overduidelijk en onbetwistbaar een verwerking. Je slaat de gegevens op je server op, met een ander doel dan, en ik citeer: ‘de controle op en het beveiligen van de (eigen) computersystemen of (eigen) computerprogramma?s, en ook verwerking voor het beheer van de (eigen) systemen of (eigen) programma?s. De rechter kan dus niet anders dan oordelen dat je fout bent. Jouw Zwarte Kip zal dat beamen. Die definitie van persoonsgegevens is niet van mij, maar per wet vastgesteld. De manier waarop ik daar mee omga voldoet bovendien aan elke wet die er bestaat. Jij niet, en daar hebben we het over.

  Je verwijzing naar de google ads op mijn site ontgaat me dan ook volledig.

 18. 60

  Tsja, je moet natuurlijk niet denken dat je een site als Geenstijl met hun losgeslagen achterban gek kunt maken.
  Heeft trouwens niet 99% van de internetters een dynamisch IP adres zodat zo’n filter 0,0 helpt?

 19. 61

  @Engel: Ach ja, keihard in het stof bijten is iets anders dan door jou geëxecuteerd worden. Jouw rechtstreekse doodsbedreigingen zijn nog een treetje erger.

  Ik heb toegegeven dat je op een onbelangrijk punt gelijk had. Kraai echter geen victorie.

  Als je die wet zo letterlijk neemt, waarom accepteer je nog comments? Of verwerk je dan opeens geen ip-adressen?

 20. 62

  ‘Het script gooide willeurige ip-adressen richting onze server, niet de adressen van de bezoekers van GS’
  Maar in willekeurige adressen was JIJ niet geinteresseerd is het wel Joost..?

 21. 63

  Ik heb geen inzicht in javascript maar zie inderdaad het woordje random staan.. Wat de vraag echter is kan geen commentaar nu met het verkeer van deze dag meteen beschikken over alle ip’s van bezoekers, of komt het ip check verzoek alleen server side van GS en niet clientside van de bezoeker?
  2de vraag is de achterliggende reden van pollfucken, het aantonen dat veel internetpolls per definitie niet betrouwbaar zijn. Of dacht je dat oproepjes om op een bepaalde keuze van een poll te stemmen niet veel vaker gedaan worden al dan niet in het geniep. GS doet het open en bloot zodat duidelijk wordt dat “uit onderzoek is gebleken” minder waarde heeft dan er soms aan wordt gegeven..
  @59 Vrijdenkert ;) Tijd niet gesproken.. ik heb een stijloos en ongefundeerde ban te pakken, iets met JD….

 22. 65

  @Joost
  Ik zeg al: jouw eigenwijsheid is van het interessante soort. Je gaat nota bene niet in op mijn betoog, het lijkt zelfs dat je die niet gelezen hebt. Je probeert de aandacht af te leiden, maar zo makkelijk pak je me niet.

  Natuurlijk accepteer ik comments en natuurlijk verwerk ik IP-adressen. Dat is zo vanzelfsprekend dat de wet daar een uitzondering voor maakt. Ik voldoe als vanzelfsprekend aan die uitzondering, en ik herhaal: (het registreren van IP adressen) is toegestaan voor de controle op en het beveiligen van de (eigen) computersystemen of (eigen) computerprogramma?s, en ook verwerking voor het beheer van de (eigen) systemen of (eigen) programma?s.’

  De suggestie dat ik mij niet aan de wet houd neem ik maar als de suggestie van iemand die klem zit in de discussie. Er gebeurt op LWH niets dat niet door de beugel kan. Mocht je daar anders over denken: aangifte doen staat vrij. Kost mij wel weer tijd, maar de overwinning zal zoet zijn.

 23. 66

  @62: Nee, het script gooide geen willekeurige adressen, het checkt willekuerige adressen. En daarin ben ik inderdaad niet geïntersseerd.

  @seven, 63: GC kan theoretisch beschikken over alle IP’s die via GS binnen komen. Maar dat vind ik niet zo interessant, en daarom slaan we ze ook niet op (behalve in de logs, maar die worden weer gewist).

  @Engel, 65: Ik ken de wet, alleen we zijn het oneens over de interpretatie. Misschien heb je gelijk, misschien niet. We will see. Wij helpen alleen anderen hun systemen te beschermen zonder de mensen die de “overtreding” begaan te stigmatiseren.

 24. 67

  Ach… Dus nu doe je alsof ik verkeerd citeer..? Ben je misschien een beetje moe Joost? Ga slapen joh. Kan maar zo zijn dat je morgenvroeg slim opstaat…

 25. 68

  @Joost
  Er is in dit geval geen ruimte voor interpretatie, de wet is erg duidelijk.

  Door lieden te helpen hun systemen te beschermen stigmatiseer je juist mensen. De argeloze, niet reagerende GeenStijl bezoeker die doorklikt krijgt immers ook een stempel opgeplakt. Volgens mij heb je nu elke uitvlucht wel gebruikt. Enig tegenargument zie ik niet.

 26. 69

  Waarom zou een “weblog” zoals deze met gemiddeld 2 reacties per geschreven artikel überhaupt proberen stoer te doen tegenover GeenStijl?

  Jullie imiteren ze qua naam en taalgebruik, en voelen je daar oh zo stoer mee..

  Ga in godsnaam niet aandacht zitten trekken met een of andere onzinpetitie en dan zielig doen door IP-adresjes in een of ander nutteloos systeem waar linkse lutserts zich nog te goed voor voelen te stoppen.

  Kortom, gaat eens deaud.

 27. 70

  @Robert: Nope, de argeloze, niet reagerende GS-lezer krijgt geen stempel opgeplakt. Anders hadden we 10.000-en IP-adressen gehad.

  We registreerden allen degenen die de moeite namen de petitie te tekenen met het doel die te ontwrichten.

 28. 73

  @71: Oh, ik zie het. *verwijder* Filmpjes posten naar onthoofdingen en ons dat toewensen is NIET lief.

  En oh ja, en dan heb ik het nog niet eens over de spelfouten.

 29. 74

  Het zal duidelijk zijn dat deze actie slechts aandachtstrekkerij is om de ronduit zielige bezoekersaantallen hier op te krikken.

  Gefeliciteerd, geslaagd. (En waar is de linkse lutser-moraal nou gebleven? Gij zult niet bla bla bla?)

  Overigens ben ik het geheel eens met 71 :-)

 30. 75

  Ik lees net in over GeenCommentaar dat 3 van de vaste loggers lid zijn van GroenLinks en 1 van de SP. Verder staan er geen politieke voorkeuren vermeld. Is de actie van GeenCommentaar misschien ook niet deels politiek getint (GS wordt immers als rechts gezien).. Het is toch niet echt democratisch om een tool te maken met de insteek om op meer sites dan die van jezelf meningen en polls te beïnvloeden door uitsluiting van IP’s die genummerd zijn en komen van een site met een andere politieke kleur dan die van jezelf.. Feitelijk geef je de ironische bluf2008 ondertekenaars hiermee een virtuele ster..gebaseerd op de politieke kleur van de weblog waar ze vandaan komen..

 31. 76

  @Joost
  I rest my case.

  Je bevestigt precies wat ik bedoel, en op geen enkel onderdeel van mijn betoog ga je in. Uit het feit dat je de eigenaren van de IP-adressen via een uitgedachte weg misleidt, hun privé gegevens opslaat en vervolgens gebruikt blijkt de wettelijk niet toegestane verwerking eens te meer. Voorbedachte rade, op zijn minst, kwade bedoelingen op zijn best.

  De rechter oordeelt schuldig, spreekt zijn straf uit en daar mag jij het mee doen. En dat was Joost. En eigenlijk ben ik niet eens benieuwd meer naar je volgende reactie. Enige onverwachte spitsvondigheid is immers ver te zoeken.

 32. 77

  @73 Lutser Joost

  Ja, ik zit hier op het groene boekje forum!
  Man fix al die fouten eens in je eigen posten, debiel dat je bent!
  Ik zat toch op geencommentaar.nl?
  Houdt je bek dan eens!

  En deze mag jij ook best weg poetsen of moet ik zeggen Jorisen?

  Nep-Idioot!

  /Al spelvaudten gevondten?

 33. 83

  @ Pritlul

  Site DDoS-en en je eigen site ermee plat leggen, best rot voor je.

  Kan alleen maar hopen dat volgende keer dat je zo’n rotgeintje uithaalt de Telegrof ook plat gaat.

  Boeien!

  @ Joost

  Aanklagen en uitkleden dat tuig.

 34. 85

  77 comments….de tering…
  o wacht ff… ik is 88?
  ff tellen nog…u hoort het zo….
  nee das niet goed!
  striktvaag!…euh..strikvraag?
  ik ben een GeenStijl gangert..(reaguurder)
  ik heb het IQ van een visstick…
  sorry!
  ik ben oprecht blij dat er op deze extreem groen linkse site iets aan keburt!
  maar…
  als jullie de waarheid in pacht(schijnen te) hebben?
  wil ik graag een antwoord:
  jullie claimen dat een Wilders maar over 1 dingetje kan praten?
  misschien wel….
  maar het is in ieder geval duidelijk!
  ik zit nu al tig jaar tegen die kop van een mislukte Harry Pottert aan te kijken!
  standaard antwoord van JP is:
  “zo gaan wij met elkaar niet om”!
  is er sindsdien al iets veranderd?
  nope….
  het is er alleen maar erger op geworden…
  multicullie?
  yep…werkt echt goed!

  alles met de mantel der liefde bedekken..
  daar zijn ze goed in…
  problemen oplossen?
  das niet aan mij!
  doe dat maar aan het volgende kabinet!

  3 maanden zichzelf druk maken over een fitna filmpje….
  nee…dan ben je bijster slim!
  je zelf alvast in het buitenland verontschuldigen voor een heeeeele erguhh film van de Satan Geert Wilders!!!
  en god o god wat was dat een satanistische film!
  hier in dit land mag je het beestje niet bij het naampje noemen…
  krijg je gelijk alle Femke Halsema’s
  over je heen!!!
  amen!

 35. 86

  ps:daar heb je die rechtse rukkert weer!
  politieke vluchtelingen zijn (bijna)altijd welkom….volgens u?
  economisch NIET!!!toch?
  GogH….dat geeft ineens een hoop ruimte?

 36. 88

  Beste Joost,
  Een IP adres is voor de wet een persoonsgegeven.
  Jouw manier m.b.t. het omgaan van deze gegevens is strafbaar.
  Het is zelfs zo dat je een groot probleem zal hebben indien er een aanklacht tegen je komt.

 37. 90

  Net het verhaal gelezen op nu.nl.

  Geencommentaar bestaat mijns inziens uit een stel laffe honden.

  Waarom? Jullie zorgen er zelf voor met die klote checker: “Wij willen geen bezoekers van geenstijl. Daar vinden we ons te goed voor”

  Met andere woorden; jullie verbieden mensen om die kutsite van jullie te bezoeken.

  Tja, wie die bal kaatst, kan ‘m keihard terugverwachten.

  Lutsers.

 38. 91

  Staat deze site nu echt op een shared server? Waar je ook sites op heb staan van “klanten”? Dan ben je toch wel de opperkluns van de maand als je zoiets bedenkt. Als huppelkutjessiteje je grote inspirator pesten en dan genadeloos teruggepest worden.Grappig, dat is het wel. Hoop dat je “klanten” dat ook vinden!

 39. 94

  @75: En is er ook één die op D66 stemt en er schijnt zelfs een VVDer rond te lopen (toegegeven, het is een buitenbeentje). We hebben niks tegen ‘rechtse’ mensen (de hele term betekent niet eens iets). We hebben wel wat tegen kladdende, scheldende enquete-verneukers (GS or otherwise).

 40. 96

  Haha

  Ik vindt het geweldig al deze boze reacties van de geenstijlers …

  Heeft het in ieder geval nog gezorgd voor een glimlach op mijn gezicht :)

  Keep em comming girls

 41. 100

  De appel valt niet ver van de boom.

  De linkse website GeenComentaar wil een databank maken van alle GeenStijl bezoekers, waarin de Ip profielen liggen opgeslagen. We weten allemaal dat de NAW gegevens makkelijk zijn te achterhalen.
  De DDR methoden van de STASI vinden nog steeds toepassing anno 2008 in Nederland, dankzij websites als GeenCommentaar.

 42. 103

  Nou geencommentaar, ik had ook nog nooit van jullie gehoord maar inmiddels half Nederland wel. Allemaal dankzij geenstijl. Je zou ze een bloemetje moeten sturen (of gewoon zon hele goedkope plant van de albert heijn met zon vies zwart plastic bakkie potgrond eronder hangen, weetjewel.)

 43. 104

  Hahaha zekers gewoon Pwned!!!!!! Ps Ik hoop dat Geenstijl ook de ip adressen van deze site (en ik ken er nog een paar) in kaart gaat brengen. Das logisch vervolg!! Kom op GS!! jullie kunnen dat linkse luster volkje toch ook wel wat langer in de koplamp houden!!

 44. 108

  Ik zie weinig linkse aanhang meer posten, zien ze toch in dat ze het niet redden? GC zou inderdaad GS moeten bedanken. Dit is dus meeliften op andermans succes. Zielig hoor… en typerend voor links… Zie je vaker namelijk dat links mee lift op het succes van rechts… zo jammer weer

 45. 109

  Wat een lusters, ze wilden het grote Geen Stijl aanpakken maar werden keihard terug gepakt, hard in de aars wel te verstaan.
  @Joost een IP is wel degelijk een persoonverbonden stukje informatie waar je niet zo maar dingen mee mag doen, de wet is daar heel duidelijk in, ik bouw zelf veiligheid applicaties en betaal applicaties voor online winkels en de bezoeker moet ALTIJD op de hoogte worden gesteld als je hun IP logt en gebruikt voor andere doeleinden dan website veiligheid.

  Ik hoop dat je GS gaat aanklagen want dan wordt je voor een tweede keer diep in je aars gepakt, en hebben wij ook weer wat lol op GS, want je maakt geen schijn van kans, whahaha en dan verkondigen dat je de wet kent, randdebiel.

 46. 112

  @al-dat-gs-tuig-hier: jullie zijn wel een typerend groepje mensjes, lekker toejuichen als papa iemand in elkaar slaat, maar doe er godverdomme zelf dan eens wat aan dan, stelletje mietjes!

 47. 113

  Waarom wordt mijn reactie weggejorrist? :(

  Heb je er moeite me dat ik je NAW gegevens bij m’n reactie plaatst?
  Nee toch zeker? Dat zou wat zijn zeg!

  Zal wel een technische storing zijn denk ik…

 48. 115

  @ 106: Je kunt wel adresgegevens gaan publiceren, maar dit was gewoon een hardwerkende burger en niet onze Joost. Jammer maar helaas, en bovendien een beetje zielig als die man (en zijn vrouw en kinderen) straks de mensen van de Geenstijl-inquisitie aan de deur hebben staan.

 49. 119

  @112: stel eens wat voor wat je wilt zien van de GS aanhang? Neem aan dat je zelf links georienteerd is… over typerend gesproken. Links is altijd er geweest om de haar grote broertje “rechts” op scherp te houden, maar onderbouw dat dan ook aub…

 50. 121

  @Erwin jij bedankt voor de bevestiging dat je inderdaad het zoveelste onderdanige onorginele geenstijl mietje bent he! :) bukken jij!

 51. 124

  gs zegt over de gs-checker:

  ” .. de boel was namelijk zo ontzettend slecht geprogrammeerd dat het voor ons Nerdteam té leuk was om het niet te doen “

  grappig dat dat komt van een zo verschrikkelijk ellendig functionerende site (hint: nsfw filter, aubcd zeg). en dat stukkie 6 regeltjes javascript van ze, heb je daar een nerdTEAM voor nodig? zullen wel mbo stagiaires zijn dan, lekker goedkoop.

 52. 125

  112 · Dolletjes!

  Liever rechts GS tuig dan een onderdeel zijn van een typerend links volkje te zijn die niet naar andere meningen wil luisteren en altijd fundamentalistisch denken dat ze het gelijk aan hun zijde hebben.

  Die denken dat misdaad zoals kraken prima is omdat het “de goede zaak” dient, die alles met de mantel der liefde dekt waardoor we nu overlopen worden door Marokkaans tuig die de straten van Nederland beheersen en nu te laf zijn om duidelijk maatregelen te nemen.
  Nee dan ben ik idd liever GS tuig

 53. 128

  Hoe voelt het nou om nooit buiten te komen? Op straat komen jullie niet; die wordt immers beheerst door Marrokaans tuig.

  Kan me voorstellen dat je je daar wel een beetje unheimisch Fritzl-GeenStijl achtig van gaat voelen. Het zou althans de paniekspeak verklaren die je altijd van dit slag mensen hoort. Alsof ze net als Wilders in een bunker moeten wonen.

  Ik ken overigens nog een aardige film over een bunker; Der Untergang.

 54. 129

  Nu er toch een een aantal van de roze trollen hier verbaasd rondloopt: mag ik jullie voor eigen onderzoek misschien vragen wat jullie van plan zijn te gaan stemmen bij de aankomende waterschapsverkiezingen in november?

 55. 130

  @ Knapzak:
  u bedoeld Der Untergang van menschen zoals Wijnand D. van Groen Links? Tara Singh Varma? Dat waren echt hele goede voorbeelden. Heel zielig hoor…

 56. 132

  @RechtsTuig: lol jij maakt er meteen een politieke kwestie van en neemt fundamentalisten, krakers en marrokkanen ook voor het gemak maar even mee in het riedeltje. Daar kan ik (en zo te zien anderen ook niet..) toch niet serieus op reageren. Sukkel.

  @Tim:

  “Baas boven baas, het script van GC was beduidend slechter dan het script van GS”

  volgens mij is de boodschap je niet geheel duidelijk. Het “script” van geenstijl was beduidend makkelijker, het was gewoon een doodgewone, simpele dos aanval en die kan elke mongool wel op de een of andere manier voor elkaar toveren. Ik ben geen GC aanhanger, en ook geen GS aanhanger, maar het plan en de uitvoering van GC waren beduidend doordachter. Dat GC down is/was komt puur omdat zij misschien 1 of 2 servers hebben en geenstijl waarschijnlijk tientallen, niet door de kwaliteit van het script.

 57. 133

  @RechtsTuig: lol jij maakt er meteen een politieke kwestie van en neemt fundamentalisten, krakers en marrokkanen ook voor het gemak maar even mee in het riedeltje. Daar kan ik (en zo te zien anderen ook niet..) toch niet serieus op reageren. Sukkel.

  @Tim:

  “Baas boven baas, het script van GC was beduidend slechter dan het script van GS”

  volgens mij is de boodschap je niet geheel duidelijk. Het “script” van geenstijl was beduidend makkelijker, het was gewoon een doodgewone, simpele dos aanval en die kan elke mongool wel op de een of andere manier voor elkaar toveren. Ik ben geen GC aanhanger, en ook geen GS aanhanger, maar het plan en de uitvoering van GC waren beduidend doordachter. Dat GC down is/was komt puur omdat zij misschien 1 of 2 servers hebben en geenstijl waarschijnlijk tientallen, niet door de kwaliteit van het script.

 58. 134

  Hier hebben jullie zelf om gevraagd.
  Als julie specifiek willen checken of mensen van GeenStijl afkomen dan vraag je erom dat zij een tegenreactie opzetten.

 59. 138

  @RechtsTuigje: lees je reactie nou eens terug man. Geen politieke kwestie? Ik heb het over het tuig dat reaguurders heet en jij begint over krakers en fundamentalisme en marrokkanen? heb je je mavo wel afgemaakt?

 60. 139

  138 · Dolletjes!

  Tja ik heb het toch duidelijk uitgelegd, jij schijnt het niet te kunnen/willen snappen dus vraag ik me af of jij je Mavo wel heb afgemaakt?

  Ter info nee ik heb de LTS niet afgemaakt maar ik heb toch een eigen bedrijf die applicaties ontwikkeld voor web winkels, toch niet gek hé? en wat doe jij, de steuntrekker uithangen?

 61. 140

  @RechtsTuigje: stoer hoor. we zijn allemaal heel trots op je ja. je hebt vast een mooie zwarte dell computer geleased om al die prachtig mooie webshopjes (tonysautohandeltje.nl etc) te ‘ontwikkelen’. we wensen je allemaal heel veel succes toe met je geweldige bedrijfje!

 62. 141

  Dolletjes en RechtsTuigje. Kunnen jullie misschien ophouden elkaar uit te schelden?

  Elkaar aanvallen op uiterlijkheden is niet een manier om de discussie te winnen. :-)

 63. 142

  @Joost: ik pas me slechts op RechtsTuigje’s niveau aan. Dat moet wel als je met ‘reaguurders’ te maken hebt. Ok ok ik laat het hierbij ;)

 64. 143

  140 · Dolletjes!
  Dank je wel man of vrouw of het whatever jij ook veel succes met je leve als subsidie en uitkering parasiet.

  @Joost het was niet mijn bedoeling maar ik laat niet over me heen lopen door een schreeuwerige linksemensh met een nichterige nick.

 65. 144

  Wat is eigenlijk het doel van het ter beschikking stellen van zo een database?
  Is het de bedoeling dat andere websites alle ip adressen van reacties gaan toetsen op mogelijk vermeende GS reaguurders?

  Dan zou ik die alvast wat meer server capaciteit gaan reserveren.

  En misschien een tip: Creeer een pol met maar 1 mogelijk antwoord.

  Poetverdoeme wil ik een keertje reaguren op die onzin van jullie, en dan halen jullie die kut servert uit de lucht!

 66. 145

  Een hoop van die “Linkschmenschen” betalen ook gewoon belasting hoor. Vergis je niet.

  Ik weet dat het hip is om net te doen alsof iedere linkse een krakert is maar een beetje wereldvreemd is dat eigenlijk wel.

  Ik weet dat jullie geen medelijden willen dus dat zal ik jullie besparen. Maar Jezus Christus lees eens een boek of zo, of een krant.

  Of praat eens met iemand op straat. Oh nee dat was ik vergeten; daar mogen jullie niet op van de Marrokaanse horden.

  Nou in elk geval wens ik jullie veel succes.

 67. 146

  Weet je een source kan je natuurlijk ook zelf in je kladblog wat invullen zoals een code en dan er een screen van maken en hier op je website zetten. Zodat iedereen gelooft wat jij zegt.

  P.S was jij niet een van die gasten die toen voor twee jaar GS had DDOst *KUCH* zegt veder niks meer :)

 68. 153

  @joost

  Nee, reageerders van webwereld, en GS zelf heeft het al toegegeven (weet je dat zeker?)

  Ik citeer

  Een technisch expert waar Webwereld vrijdag mee sprak, steunt de lezing van Geenstijl. De shockblog heeft gebruikgemaakt van de functies van de api die Geencommentaar zelf beschikbaar heeft gesteld. Geenstijl heeft geen aanval op de webservers van de site uitgevoerd.

 69. 154

  @153: Die technisch expert heeft duidelijk geen kaas gegeten van juridische zaken. En waarom wordt de expert niet bij naam genoemd en wordt er letterlijk overgenomen wat GS zegt zonder wederhoor toe te passen?

  Een website biedt ook functies, zoals dat hij webpagina’s kan laten zien. Als je door webpagina’s in grote getalen op te halen bewust de site down brengt dan ben je strafbaar. Zie ook het artikel van Arnoud Engelfriet.

 70. 155

  @joost

  Dat is misschien jouw bron.
  &
  Omdat de database van Geencommentaar toestond dat er ip-adressen aan werden toegevoegd, heeft de site de problemen aan zichzelf te wijten. Geenstijl voegde middels de api extra ip-adressen aan de database toe. Doordat de database veel groter werd, kostte het ook veel meer rekenkracht om er gegevens in op te zoeken. De server van Geencommentaar kon daarop de databaseverzoeken niet meer op tijd verwerken

  P.S geencommentaar.nl gaat trouwens iets op van anti geenstijl lijken. Gezien aantal items die je op je front aanmaakt.

 71. 160

  @155 geencommentaar.nl gaat trouwens iets op van anti geenstijl lijken. Gezien aantal items die je op je front aanmaakt.

  Eens. Onnodig mijns inziens: ik vind de niet GS-gerelateerde stukken hier over het algemeen aanzienlijk beter en interessanter.

  Ik begrijp de motivatie van de GC-redactie wel en vind het goed dat ze proberen sommige van de minder frisse praktijken van GeenStijl en haar publiek aan de kaak te stellen. Maar van mij hoeft dat niet zo veel en vaak, of met deze twijfelachtige middelen.

  Enfin. GeenStijl heeft naast een hoop domme schreeuwers ook wel intelligente lezers, wie weet blijft er hier nog eens iemand plakken die op een constructieve manier een tegengeluid kan geven.

 72. 163

  Wat een jankerds zijn jullie zeg. Als je een service aanbiedt moet je niet gek opkijken dat die gebruikt wordt; dat is geen DDOS! Technisch gesproken zeker niet. Als je denkt met dat soort gasten te kunnen sollen, dan kan je er op rekenen dat je in je rug geschoten wordt.

  Ps. nee, geen geenstijl fan, maar van linkse zeikerds hou ik ook niet.

 73. 165

  Opzettelijk random IP nr’s laten opvragen door de browsers van hun bezoekers is duidelijk misbruik.

  * Distributed
  * Denial of service
  …dus een DDOS attack.

  Ga GS kapot sue-en, tenminste als het recht in NL meestal zegeveert wat ik eigenlijk betwijfel.

 74. 167

  U bouwt een ip-checker en geenstijl maakt dankbaar gebruik van uw ip-checker door netjes al haar bezoekers tegen uw ip-checker aan te houden..

  Daar was het gedrocht toch voor bedoeld of? Uw applicatie (rofl) is gebruikt zoals bedoeld, en dan niet gaan zitten huilen als een klein kind.

  Dat wordt gesproken van een ddos is hilarisch, u heeft een brakke applicatie gebouwd die klaarblijkelijk niet geschikt is voor websites met veel bezoekers. Een stukje prutswerk aldus.

  Lekker met mod rewrite aan de slag geweest?

  Uw actie is fascitsisch en dus heel erg fout dan wel verkeerd. Dat een mens uit frustratie zulks sneue acties onderneemt zegt veel over de mate van frustratie. Zoek hulp, slik een pilletje maar onthoud je van van spelletjes waar de skills voor ontbreken :)

 75. 171

  Get out of the kitchen if you cant handle the heat.. lmao GC ik probeer ook geen aikido meester om ver te gooien want dan weet ik dat hij me pakt.. niet huilen please als GS te slim voor je is.. en koop gewoon wat grotere server zo duur is et toch niet anders vraag je maar wat meer geld aan party van de dieren miss dat ze jullie wel willen helpen