GC’s ZondagMatinee: Komische Amerikaanse politiek

,

In GC’s Zondag Matinee elke week speciaal voor uw kijkgenot een fascinerende documentaire, een spraakmakend TV-programma of een bijzonder (leuk) cabaretfragment.

De bekende Amerikaans komiek Al Franken is de officiële kandidaat van de Democratische partij voor de Senaatsrace in de staat Minnesota later dit jaar. Ook al blijft het blijkbaar nodig om mensen keer op keer te overtuigen van het feit dat Al Franken´s campagne een serieuze zaak is, staat voor mij één ding als een paal boven water. Als hij gekozen wordt, dan is Franken de grappigste senator van Amerika. Op Hillary Clinton na dan.

Geintje.

Satire of serieus
Het voordeel van een bekende Amerikaan zijn is dat je uitgenodigd wordt in de grote late night talk shows, zoals bij David Letterman. Hier kun je dan uitleggen dat je niet echt gezegd hebt dat de voormalige adviseur van George W. Bush, Karl Rove, geëxecuteerd moet worden.Senator of silly
Al Franken maakt zeker een kans tegen Republikeins senator Coleman. De conservatieven zijn overal in het defensief gedrongen door de impopulaire oorlog in Irak en de staat van de Amerikaanse economie. Franken voert een zeer persoonlijke campagne. In de onderstaande clip legt de senator-in-spé uit hoe zijn lerares uit de vierde klas basisschool hem steunt.Al Franken for president?
Je zou spontaan op hem gaan stemmen: een slimme man met goede ideeën, die ook nog eens heel erg grappig is. Wie weet gaat het hem lukken? De onderstaande verkiezingspot raakt precies de juiste toon. En de volgende stap is het Witte Huis?

Reacties zijn uitgeschakeld